sobota 12. dubna 2014

Bacha jedu!

 Původně jsem chtěla psát o nějakejch výstavních věcech. Třeba o designových sukních, módě balonových sukýnek a autorském šperku.Jelikož ale po výstavě následovalo 120 km na silnici, rozhorlilo mě víc něco jinýho a tak to bude o blbcích na silnici.
 Přináším vám jednoduchý návod, kterak se stát králem idiotů na silnici:
 - Ty kulaté cedule s číslem u silnice určují vaši nejnižší možnou rychlost. Jakmile jedete míň, je potřeba řádně dupnout na plyn.
- Pokud budete za 500 m odbočovat, je nezbytně nutné předjet alespoň tři auta. Když pak při prudkém brzdění a myškování k odbočce spálíte gumy a zanecháte za sebou pěkné černé čáry, máte body navíc. Když se kvůli vám předjížděný řidič vybourá, máte bonus.
- Jede-li před vámi po silnici traktor a za ním se táhne deset aut, je to proto, že si všichni rádi užívají pomalou jízdu a vůni hnoje. Ne, opravdu nikdo z nich nechce předjíždět a všichni jen čekají, až se do toho pustíte zezadu jako první. Minimálně smíte předjet pět aut, nic menšího se nepočítá.
- Dvojitá čára je výzva. Pokoří jí ten, kdo pojede déle v protisměru. I za cenu toho, že ostatní sjedou do pangejtu.
- Za každou cenu je nutné vysírat ostatní troubením. Zvlášť, když jednou na devadesátce pouhých devadesát.
- Když venku nesněží, můžete si otevřít okno a hulákat hlášky typu "Jak to, kurva, jedeš?", "Kdo tě učil řídit, ty krávo!", "Uhni s tou kraksnou!", a podobné. Pokud venku sněží, vezměte si k tomu čepici.
- Jste-li muž, je nezbytné zastávat názor, že ženský jsou blbý, za volant nepatří a dokud se nenaučí parkovat a rozjíždět se do kopce bez ruční brzdy, tak na silnici nemají co dělat a mají zůstat u plotny. Pokud jste žena, hlásejte to samý, jen u toho pořádně krkejte a drbejte se v rozkroku.
- Za jízdy se zásadně telefonuje! Ovšem pouze tehdy, když v druhé ruce držíte pití nebo cigaretu. Handsfree je pro debily.
- Blinkry jsou taky pro debily, každej přece ví, že vy jedete zrovna semhle doprava. Nebo tamhle doleva.
- Udržování bezpečné vzdálenosti je nuda. V rychlosti 130 km/hod je nejzábavnější jet za autem před vámi na těsno. Třebas na čtyřicet centimetrů. Míň je pro slabochy.
- Jestli někde někdo předjíždí a vy se k předjíždějícímu blížíte rychlostí o čtyřicet km v hodině vyšší, než je ta povolená, musí být přeci úplně jasné, že spěcháte. Ale protože na silnici jsou přece všichni tupci a navíc by v tom autě mohla sedět nějaká duševně slabá žena, dejte jim to raději najevo pořádným blikáním. Troubit můžete taky, ale jedině v součinnosti s dálkovkama. Je samozřejmé, že předjížděný by neměl akci protahovat a snažit se předjet jiné. Měl by sklopit uši, zabrzdit a zařadit se zpátky k traktorům do pravého pruhu. Levý pruh je určen přednostně pro vás. A pak možná pro ministry.
- Parkovat můžete, kde chcete. Na invalidech, na chodníku, na přechodu. Nebo klidně na silnici, aby ostatní vytvořili frontu a počkali, až vy si nakoupíte/ vyřešíte něco s Petrem/ vyzvednete novej foun/prostě až se vám bude chtít zas jet.
- Mějte drahý fáro. Nebo alespoň pořádně vytuněný.
- Pivo není alkohol a jedno před jízdou bystří smysly. Proto si dejte radši dvě.
- Chodec je nižší biologický druh, na přechodu je jen proto, aby vám ztrpčoval život. Kašlete na něj, však se najde nějakej blbec, kterej ho pustí.
- Matka s dítětem je míň než bakterie, nevšímejte si jí, před přechodem to ještě trochu natúrujte. Pokud uskočí - bod navíc.
- Pokud vidíte někoho trpělivě čekat na parkovací místo, ze kterého jiný řidič vyjíždí, vjeďte mu tam! I když jste původně vůbec nechtěli parkovat a jdete pozdě na poradu. Za tu srandu to stojí!
- Nakupujete-li v nákupních centrech, nechte vozík po akci někde mezi auty. Pětikoruna vás nezabije a vždycky je šance, že do něj nějaká blbá ženská nabourá.
- Když míjíte na silnici někoho v nesnázích, třebas křehkou blondýnku vytahující z kufru hever, nezastavujte! Otevřete okýnko a zahýkejte "Patří ti to!"
- Když to před vámi někomu v křižovatce chcípne, trubte jako o život. Určitě je to totiž pitomec, který vám to dělá naschvál. Variantu, že je to začátečník, neberte v potaz. Ti ve vašem světě vůbec nesmějí na silnici. Prostě vám to dělá pro zlost!

Dneska jsem potkala pitomců asi šedesát. Z toho usuzuju, že frekvence výskytu je jeden pitomec na dva kilometry. Zítra tuhle teorii ověřím, jedu na krátkou trasu, tak snad mě ty počty nezmůžou.

Žádné komentáře:

Okomentovat