sobota 11. června 2011

Letní Letenské přástky

  Postaráme se společně s obchůdkem Dítě v šátku pořádá 22.6.2011 první Letenské přástky. Série letních přástek se nese v duchu hesla "centimetr žádná míra" a je proto ideální pro začátečníky u šicího stroje. Předem musím upozornit čtenáře, že nejde o kurzy v pravém slova smyslu, spíš o posezení při šití, kdy na každém setkání bude představen jeden projekt, který si upravíme dle vlastních potřeb (a rozměrů) a následně i ušijeme.
  A co nás tedy čeká 22.6.? Budeme šít skvělé letní kalhoty, ideální do tropických dní, které nás čekají. Skvělé k vodě, na louku a s trochou odvahy i do města či na večerní akcičky. Samy (očekávám pouze dámy, proto to trvdé Y, pánové prominou) si zkonstruujete střih přesně na vaše míry, kalhoty ušijete a dozdobíte dle vašeho vkusu a dle času. Přinejhorším dozdobíte v klidu domova.
  A jak budou kalhoty vypadat? Inu, podívejte se samy:
Klasická verze s delším zavinutím:










A odvážnější boková verze, sed nižší, zavinuití kratší:






A malé shrnutí na závěr:
Co: Letní Letenské přástky - thajské kalhoty
Kdy: 22.6.2011 v 9:00 (příchod později možný)
Kde: Na adrese obchodu Dítě v šátku (Sládkova 7, vchod z ulice Havanská, Praha 7 - Letná)
Kdo: Martina "Definitiv" Koucká
S sebou: Především dobrou náladu. Kdo má vybránu látku, vezme i tu (spotřeba cca metr klasické šíře na hubeňoury, 1,5 na prostorově výraznější. Pokud je látka s netypickým vzorem (šíř/dél) napište, poradím.
Na místě bude: několik šicích strojů (a možnost vyzkoušet si Janome 6600), ke koupi Ikea látky v různých barvách (Bomull, Ditte, Lenda), které vřele doporučuji k šití prvotin. Nitě, náhradní jehly, jehly na ruční šití, knoflíky, atd. Zkrátka vše potřebné k tvorbě kalhot.
Cena: 300,- Kč
Počet účastníků tohoto kurzu je omezen na 6. Rezervujte si své místo na mém emailu.

Těším se na setkání,

Def - Martina

PS: Veliké poděkování patří milé Hanake, u které jsem čerpala kalhotovou inspiraci i chytré rady. Další obří dík patří mé ségře, která je fotografem od narození a na jejíchž fotkách i já vypadám skvěle. Díky, Kiki.

PPS: Nepochybuji, že šikovnější z vás vykoukají střih z fotek a vřele jim to přeji. Je krásné být tak šikovný. Pevně věřím že ty, které se kurzů zúčastní budou za chvíli ještě šikovnější a střih si i vymyslí ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat